IPAS FF 2019 SCREENINGS

 9 - 12 MAY   

Με την συγχρηματοδότηση της

Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Το i.P.A.S. FILM FESTIVAL Vol. 3 καλπάζει στη μεγάλη οθόνη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για ένα 4ήμερο προβολών, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.

Φέτος, με τη συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζουμε πολιτικές ταινίες ανεξάρτητων κινηματογραφιστών  και σπουδαστών από όλο τον κόσμο.

 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές και να συμβάλλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών.

 

Στο φετινό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουμε 62 φιλμ μικρού μήκους από 26 διαφορετικές χώρες, τα οποία αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

 

 

OFFICIAL TRAILER: 

Το i.P.A.S. FILM FESTIVAL εμπλουτίζεται με τρεις ακόμη παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Booze Cooperativa:

 

Α) Εργαστήριο: Masterclass Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου

Β) Εργαστήριο: Sonic Ontologies in Film

Γ) Πάρτυ λήξης για το κοινό και τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές.

 

Για άλλη μια χρονιά, το κοινό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βράβευση των συμμετεχόντων. Δίνοντας την ψήφο του καθημερινά στις αγαπημένες του ταινίες, θα αναδείξει το βράδυ της Κυριακής τον Νικητή που θα λάβει το Βραβείο Κοινού.

 

Σας περιμένουμε για να δράσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μέσα από τις εικόνες και τους ήχους του σήμερα.

 

 

Γιατί το Πολιτικό Σινεμά είναι πλέον θεσμός!

 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ i.P.A.S. FILM FESTIVAL 2019:

 

  • ΠΡΟΒΟΛΕΣ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Προβολές ταινιών:        

Πέμπτη 9 Μαΐου | 17.30 - 00.00

Παρασκευή 10 Μαΐου | 17.30 - 00.00

Σάββατο 11 Μαΐου | 17.30 - 00.00

Κυριακή 12 Μαΐου | 17.30 -19.30

 

Απονομή Βραβείων

Επιτροπής και Κοινού:    

Κυριακή 12 Μαΐου στις 20.00

 

 

Κατά τη διάρκεια της ροής των προβολών, οι φιλοξενούμενοι σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών και τα Q&A’s:

 

Διεύθυνση Ταινιοθήκης: Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134 - 136, Μετρό Κεραμεικός

 

 

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA

 

SONIC ONTOLOGIES IN FILM

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΐΟΥ | 13.00 - 16.00

 

Εισηγήτρια: Δήμητρα Κουστερίδου

Για συμμετοχές: +30 697 3977532

 

Το εργαστήριο έχει σκοπό να προωθήσει καινοτόμους συνδυασμούς αισθητικής και πρακτικής προσέγγισης στην καταγραφή ήχου και σύνθεσης των φιλμ με τη χρήση ψηφιακών και αναλογικών χειροποίητων μέσων.

Στόχος είναι να γίνει κατανοητό ότι η πράξη καταγραφής δεν είναι απλώς μια «συλλογή ήχων», αλλά μια διαδικασία εμπλοκής σε μια κατάσταση ή σ’ένα περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δουλέψουν σε θέματα ηχογράφησης και σύνθεσης τόσο συλλογικά όσο και μεμονωμένα, με τη χρήση πειραματικών μέσων καταγραφής χώρου και  αντικειμένων, δημιουργική συλλογή ήχων, επεξεργασία και μίξη, με σκοπό την ερμηνεία και την ηχητική αφήγηση σε κινούμενη εικόνα.

 

 

MASTERCLASS ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΐΟΥ | 13.00 - 16.00

 

Εισηγητής: Χρήστος Πυθαράς

Για συμμετοχές: +30 697 4867975

 

Τι ακριβώς κάνει ο σκηνοθέτης στο γύρισμα; Ποιο είναι το πλαίσιο εργασίας του ρόλου του σε όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας;

Η συνάντηση ανοίγει διάλογο πάνω στις έννοιες της κινηματογραφικής γλώσσας, της αφήγησης και της δραματουργίας, μέσω της αποδόμησης σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 

 

  • ΠΑΡΤΥ ΛΗΞΗΣ - ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΐΟΥ

Μετά την τελετή λήξης του φεστιβάλ και την απονομή βραβείων που θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σας προσκαλούμε στο Booze Cooperativa για να γνωριστούμε και να συνομιλήσουμε με τους φιλοξενούμενους σκηνοθέτες σε πιο χαλαρό κλίμα με μουσική και ποτό.

 

Με την επίδειξη κουπονιού που θα σας δοθεί την Κυριακή στην Ταινιοθήκη, μπορείτε να πιείτε δωρεάν ένα από τα ποτά χορηγίας που θα προσφέρεται στο Booze.

 

Διεύθυνση Booze: Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, Μετρό Μοναστηράκι

THE 62 FINALISTS FOR 2019 IN ALPHABETICAL ORDER

24-Hour Workday | Zishun Ning

United States | Short Documentary

How can 24-hour workdays exist in the 21st century? 

This document is about the issues and the struggles of working people's living and working conditions.

24ωρες βάρδιες εργασίας 

Πώς είναι δυνατόν να υφίστανται 24ωρα ωράρια εργασίας τον 21ο αιώνα; 

Ένα ντοκιμαντέρ για τις συνθήκες εργασίας, τους αγώνες και τη ζωή των εργαζομένων.

50 and 50 | Davide Lupinetti

Italy | Student short film

Gennaro is a young Art teacher who can't find a job. On the advice of one of his colleagues, he decides to gain something giving private art lessons to some children. So one day little Alessandra comes to his house, proposing a particular collaboration…

Μισά - Μισά

Ο Τζενάρο είναι ένας νέος άνεργος καθηγητής καλλιτεχνικών. Μην μπορώντας να βρει δουλειά, ακολουθεί τη συμβουλή ενός συναδέλφου του και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα εικαστικών σε παιδιά, για να κερδίσει κάποια χρήματα. Μια μέρα, η μικρή Αλεσάντρα πηγαίνει στο σπίτι του και του προτείνει μία ιδιαίτερη συνεργασία…

ABEO | Brenda Lopez

Canada | Student Animation

ABEO is a hard hitting mixed media animated short that depicts the journey of Nadia and Lupe, two immigrants who risked their lives to cross the Arizona desert in search for a better life.

Φεύγω

To “Abeo” είναι ένα κινούμενο σχέδιο με χρήση μικτών τεχνικών. Είναι το ταξίδι της Νάντια και της Λούπε, δύο μεταναστριών που ρισκάρουν τη ζωή  τους για να διασχίσουν την έρημο της Αριζόνα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Ales | Faiçal Ben

Morocco | Short film

Today, Ales is ready. She returns to the terrace she once lived on with her mother, to finally free herself from a traumatic memory. If her silence has never allowed her to exorcise this wound, her inner strength has guided her to this day of redemption and will allow her to regain peace.

Άλες

Σήμερα η Άλες είναι έτοιμη να επιστρέψει στην ταράτσα που ζούσε κάποτε με τη μητέρα της, για να μπορέσει επιτέλους να απελευθερωθεί από μια τραυματική ανάμνηση. Μπορεί η σιωπή της να μην τη βοήθησε να ξορκίσει τους δαίμονές τις, η εσωτερική της δύναμη όμως την οδήγησε σε αυτήν την ημέρα της λύτρωσης που θα ξαναβρεί τη γαλήνη.

ANGEL’S MIRROR | Cheng Chao

China | Short film

In China, in the early 1990’s, a little boy and his family have just come to live in a large factory complex. As he explores his new surroundings, he comes across other boys his age playing ping-pong — and discovers that they are fascinated by a cute little girl who spends her days looking out from the window of an upstairs apartment. Wanting to know more about the girl, he comes up with his own unique way of starting a friendship with her.

Καθρέφτης για Αγγελούδια

Κίνα, αρχές της δεκαετίας του ’90. Ένα μικρό αγόρι και η οικογένειά του έρχονται να ζήσουν σε ένα μεγάλο συγκρότημα εργοστασίων. Καθώς εξερευνά το νέο του περιβάλλον, συναντά αγόρια της ηλικίας του να παίζουν πινγκ – πονγκ. Ανακαλύπτει ότι τους έχει συναρπάσει ένα χαριτωμένο κορίτσι που περνάει τις μέρες του κοιτάζοντας από το παράθυρο ενός διαμερίσματος στον επάνω όροφο. Θέλοντας να μάθει περισσότερα για το κορίτσι, βρίσκει έναν δικό του μοναδικό τρόπο να ξεκινήσει φιλία μαζί της.

Anniversary | Angelica Germanà Bozza

Germany | Student Short film

Ahmet, a young widowed father and his 9-years old daughter, Rozerîn, left Turkey and started a new life in Germany. Ahmet gives his best to provide Rozerîn a serene childhood. Yet, their life is marked by the absence of Rozerîn's mother. On the anniversary of her death, Ahmet and Rozerîn commemorate her by performing her favorite tradition in their own special and caring way.

Η Επέτειος

Ο Αχμέτ, ένας νεαρός χήρος πατέρας και η εννιάχρονη κόρη του, η Ροζερίν, εγκαταλείπουν την Τουρκία για να ξεκινήσουν μία καινούρια ζωή στη Γερμανία. Ο Αχμέτ βάζει τα δυνατά του για να παρέχει στη Ροζερίν μια γαλήνια παιδική ηλικία. Ωστόσο, η ζωή τους στιγματίζεται από την απουσία της μητέρας της Ροζερίν. Στην επέτειο του θανάτου της, ο Αχμέτ και η Ροζερίν γιορτάζουν τη μνήμη της με το αγαπημένο της έθιμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

ASSIA | Malika Zairi

Morocco | Short film

Assia, a young girl of 15 years seems to be worried.
At school, for a civic course, she has to define how to live with each other without using writing. 

Άσια

Η Άσια είναι 15 ετών. Φαίνεται να την απασχολεί κάτι. Στο σχολείο, για μια εργασία στο μάθημα της πολιτικής αγωγής, πρέπει να προσδιορίσει τον ορισμό της αρμονικής συμβίωσης με τους άλλους χωρίς τη χρήση του γραπτού λόγου. 

AYA | Moufida Fedhila

Tunisia | Short film

In Tunis lives Aya, a smart little girl, with her Salafist parents. But one day a special event disrupts the life of this family.

Άγια

Η Άγια, ένα μικρό και έξυπνο κοριτσάκι, ζει στην Τυνησία με τους σαλαφιστές γονείς της. Αλλά μια μέρα, ένα ιδιαίτερο γεγονός, διαταράσσει την ομαλή ζωή της οικογένειας.

BITTER SEA | Fateme Ahmadi

United Kingdom | Short film

An immigrant single mother has recently fled to London to build a better future for her daughter. She's found a job and  a place to live, but the landlord has a strict "no children allowed" policy. Trapped in an impossible situation, she has to find a way to hide her daughter being in the flat.

Πικρή Θάλασσα

Μία μετανάστρια, ανύπαντρη μητέρα, κατέφυγε πρόσφατα στο Λονδίνο για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη της. Βρήκε δουλειά και μέρος για να μείνει, όμως ο ιδιοκτήτης έχει μια αυστηρή πολιτική: απαγορεύονται τα παιδιά στο σπίτι. Παγιδευμένη σε μία αδιανόητη κατάσταση, πρέπει να βρει έναν τρόπο να κρύψει την κόρη της στο διαμέρισμα.

Blind Whispers | Khalil Joseph Bañares

Philippines | Short film

Maria used to be the hottest hooker in town. She's now in the business of recruiting teenagers to become what she once was - an irresistible piece of flesh. But times have changed, beauty isn't the only thing that men are looking for. 

It's something much more abstract and the syndicate will do what it takes to train the perfect girl.

Ψίθυροι στα Τυφλά

Η Μαρία ήταν η πιο καυτή πόρνη στην περιοχή. Τώρα στρατολογεί έφηβες για να τις κάνει αυτό που ήταν εκείνη κάποτε – ένα ακαταμάχητο κομμάτι σάρκας. Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει, η ομορφιά δεν είναι πλέον το μόνο πράγμα που ζητούν σήμερα οι άντρες. Είναι κάτι πολύ πιο αφηρημένο και το κύκλωμα θα κάνει τα πάντα για να εκπαιδεύσει το τέλειο κορίτσι.

Bond | Bernadette Mayer

Hungary | Student short film

Anna is an average sixteen-year-old girl who doesn't seem to get along with her mother. She is impatient, distant and in love. But one day something changes.

Δεσμός

Η Άννα είναι μία συνηθισμένη δεκαεξάχρονη έφηβη που φαίνεται να μην τα πηγαίνει καλά με τη μητέρα της. Είναι ανυπόμονη, απόμακρη και ερωτευμένη. Αλλά μια μέρα κάτι αλλάζει.

Breathing | Farshid Ayoobinejad

Iran | Short film

A few workers of a stone factory that don't have health care, have to hide in a dark and small room every month when the insurance agent arrives.
This time many problems arise.

Ανάσα 

Κάποιοι από τους εργαζόμενους ενός εργοστασίου επεξεργασίας πέτρας, μην έχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναγκάζονται να κρύβονται σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο κάθε μήνα που έρχεται ελεγκτής του ασφαλιστικού φορέα. Αυτήν τη φορά όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά. 

Colors | Shereen Deen

Austria | Student film

Colors is a a poetic shortfilm which wants to make a statement against hate, racism and stereotyping.

Χρώματα

To ‘‘Colors’’ είναι μία ποιητική ταινία, μία ηχηρή δήλωση ενάντια στο μίσος, τον ρατσισμό και τα στερεότυπα.

Companion | Ömer Dişbudak

Turkey | Student Short film

Muhammed, who loves to draw pictures a lot, is the son of a Syrian refugee family that live in Turkey. In an art lesson, when all of the students draw colorful pictures, Muhammed draws a picture about war just by using a pencil. His classmates get sad to this event and try to improve his picture. 

Συντροφικότητα

Ο μικρός Μοχάμεντ που του αρέσει να ζωγραφίζει, είναι Σύριος μετανάστης και πλέον κατοικεί στην Τουρκία. Στο μάθημα των καλλιτεχνικών, την ώρα που όλοι οι μαθητές ζωγραφίζουν με χρώματα, ο Μοχάμεντ σχεδιάζει εικόνες πολέμου χρησιμοποιώντας μόνο το μολύβι. Οι συμμαθητές του, στενοχωρημένοι, προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωγραφιά του. 

Crumpled Papers | Murat Unal

Turkey | Student Short Film

The myth of the Hittite Mythology’s Telepinu, the God's universe abandonment legend, is processed in a contemporary and expressionist fashion.

Καμένο Χαρτί

Η ταινία είναι βασισμένη σε έναν θρύλο της μυθολογίας των Χετταίων που λέει ότι ο Θεός εγκαταλείπει το σύμπαν. Πρόκειται για τον μύθο του Τελεπίνου, σε μια απόδοση σύγχρονη και εξπρεσιονιστική.

Dictoven | Ammar Nusry

United States | Student Animation

A delusional dictator gets ready for the arrival of his massive piano. He snaps out of delusion in the midst of his spectacular performance to realize that the music and the world are not what he thought they were. Still in denial he orders his soldiers and guards to fix it, the only way he knows how, brute force.

Dictoven

Ένας παράφρων δικτάτορας προετοιμάζεται για την άφιξη του τεράστιου πιάνου του. Ενώ ακόμα παίζει, συνέρχεται από την πλάνη του για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική και ο κόσμος δεν είναι αυτό που νόμιζε. Καθώς βρίσκεται ακόμα σε άρνηση, διατάζει τους στρατιώτες του να διορθώσουν ό,τι χάλασε με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, την ωμή βία.

Evripidou 14 | Michael Demetrius

Greece | Documentary

At 14 Evripidou Street in the centre of Athens, Mr. Costas and Mrs. Sofia open the doors to their Shelter, where homeless people have a chance to eat a cooked meal, take a shower, wash their clothes, and find themselves in a welcoming environment, significantly different from their daily reality.

Ευριπίδου 14

Στην οδό Ευριπίδου 24, στο κέντρο της Αθήνας, ο κύριος Κώστας και η κυρία Σοφία μας ανοίγουν την πόρτα στον ξενώνα τους, ένα καταφύγιο όπου άστεγοι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να φάνε ένα πιάτο σπιτικό φαγητό, να κάνουν ένα μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να βρεθούν σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, πολύ διαφορετικό από αυτό που περνάνε την καθημερινότητά τους.

FAKE NEWS | Dimitris Katsimiris

Greece | Short Film

A YouTuber and her partner are planning to direct the raping of a girl by two black guys. Their goal is to get more subscribers on their YouTube channel. However, on the day of the shooting things don’t go as planned.

Ψεύτικες Ειδήσεις 

Μία youtuber και ο συνεργάτης της σκηνοθετούν τον βιασμό ενός κοριτσιού από δύο μαύρους άντρες. Στόχος τους να αποκτήσουν περισσότερους συνδρομητές στο κανάλι τους στο YouTube. Ωστόσο, την ημέρα των γυρισμάτων, τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχαν προγραμματίσει.

Fisso | Raito Low Jing Yi

Taiwan | Animation

break up to make up...

Fisso

Συνεχώς φτιάχνουμε και ξεχνάμε να φτιάξουμε τη ζωή μας.

FOR A SMILE | Pirmin Styrnol, Till Mayer

Germany | Documentary

The short-documentary „For a smile...” is a movie about the consequences of war traumas for children. For the documentary, the filmmakers accompanied four so called Clown Doctors of the organization Red Noses International on their trip to Kyiv. They worked there with traumatized children from the eastern parts of Ukraine. The movie focuses on the children Semen and Olga Komarov who had to flee Luhansk before the war broke out.

Για ένα Χαμόγελο

Το ντοκιμαντέρ “For a smile” πραγματεύεται τις συνέπειες που έχουν τα ψυχικά τραύματα του πολέμου στα παιδιά. Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, οι κινηματογραφιστές ακολούθησαν τέσσερις γιατρούς- κλόουν του οργανισμού Red Noses International στο ταξίδι τους στο Κίεβο. Δούλεψαν εκεί με παιδιά από την ανατολική Ουκρανία που πάσχουν από μετατραυματικό στρες. Η ταινία εστιάζει στην ιστορία της Όλγκα Κομάροφ και του αδελφού της Σέμεν, που διέφυγαν από το Λουχάνσκ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.

Getting Ready For Being Late | Aram Dildar

Turkey | Student short film

Selim is a taxi driver who lives with his father. His car is old and dirty which causes problems with his customers. One day he finds out that people who take care of sick and elderly at home will be paid monthly and also get the opportunity to buy a car with a discount. However, his father is not sick.

Αργοπορημένος Έτσι κι Αλλιώς

Ο Σελίμ είναι ταξιτζής στο επάγγελμα και ζει με τον πατέρα του. Το αμάξι του είναι παλιό και βρώμικο και αυτό κάνει τους πελάτες του να δυσανασχετούν. Μια μέρα μαθαίνει ότι όσοι φροντίζουν άρρωστους και ηλικιωμένους στο σπίτι δικαιούνται να λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα και έχουν ακόμη τη δυνατότητα να αγοράσουν αμάξι σε μειωμένη τιμή. Ο πατέρας του όμως δεν είναι άρρωστος. 

Gloomy Green | Forouzan Jalali

Iran | Short film

An abused young girl looking for solace on the streets of Tehran.

Μουντό Πράσινο

Ένα κακοποιημένο νεαρό κορίτσι αναζητά παρηγοριά στους δρόμους της Τεχεράνης.

GOLDFISH | YORGOS ANGELOPOULOS

Greece | Short film

A young boy thinks his new goldfish is gay, much to the horror of his conservative father.

Το Χρυσόψαρο

Το νεαρό αγόρι της ιστορίας μας, προς μεγάλη φρίκη του συντηρητικού πατέρα του, υποστηρίζει πως το χρυσόψαρό του είναι ομοφυλόφιλο.

Hedieh | Sahar Sotoodeh

Iran | Student short film

Hedieh, a 14 year old girl escaped from the school service and her friend was forced to explain the reason behind it...

Χάντιε

Η δεκατετράχρονη Χάντιε το σκάει από το σχολείο υποβάλλοντας έτσι άθελά της τη φίλη της σε διαδικασία ανάκρισης για να εξηγήσει το λόγο της φυγής της…

Hindsight | Oisín-Tomás Ó Raghallaigh

United Kingdom | Student Short fim

Tony, a convict and drug addict, desperate for a new relationship with his daughter and former partner, must overcome his past temptations and prove that he's finally changed his ways.

Στερνή μου Γνώση

Ο Τόνυ, ένας τοξικομανής κατάδικος, θέλοντας απελπισμένα να χτίσει μια νέα σχέση με την κόρη του και την πρώην σύντροφό του, πρέπει να ξεπεράσει τα παλιά του πάθη και να αποδείξει ότι έχει αλλάξει.

How to Disarm a Fighter Jet | Natalie Thomas

United Kingdom | Documentary

Early one January in 2017 a priest and a quaker activist were discovered midway through a break-in at an airbase in the north of England. Their plan was to destroy British made fighter jets bound for the war in Yemen. 

Πώς να Αφοπλίσετε ένα Μαχητικό Αεροσκάφος

Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2017, ένας ιερέας και ένας κουάκερος ακτιβιστής συνελήφθησαν εν μέσω διάρρηξης σε αεροπορική βάση στη βόρεια Αγγλία. Το σχέδιό τους ήταν να καταστρέψουν τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη που προορίζονταν για τον πόλεμο στην Υεμένη. 

In a land of macho men, the queer is king | Dave Carrizosa

Mexico | Short film

Young Neto must face a series of vicissitudes that have been pursuing him for a long time; A family story that threatens to repeat itself and torment him ... until an unexpected ending.

Στη χώρα των βαρβάτων αρσενικών, βασιλεύει το queer 

Ο νεαρός Νέτο έρχεται αντιμέτωπος με μία σειρά από περιπέτειες που τον κατατρέχουν από καιρό· Η οικογενειακή του ιστορία που απειλεί να επαναληφθεί τον βασανίζει. ‘Ωσπου ένα απροσδόκητο τέλος αλλάζει τον ρου της ιστορίας.

In Touch | Marta Miaskowska

Poland | Student Short

When in front of our eyes the ways of communication are changing, the relationships are moving to the virtual world, and generational differences are bigger than usually; it is easy to miss something out, to hide something or to lose something. It becomes particularly dangerous when the desire clouds your reason and bubbling hormones make you ignore threats.

This is a story which can happen to every teenager and their parents nowadays. 

Σε επαφή

Όταν μπροστά στα μάτια μας οι τρόποι επικοινωνίας αλλάζουν, οι σχέσεις μεταφέρονται στον ψηφιακό κόσμο και το χάσμα των γενεών είναι μεγαλύτερο από ότι συνήθως, είναι εύκολο να σου διαφύγει κάτι, να κρύψεις κάτι ή ακόμα και να χάσεις κάτι. Γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν η επιθυμία θολώνει την λογική και οι όλο και αυξανόμενες ορμόνες σε κάνουν να αγνοείς του κινδύνους.

Αυτή είναι μια ιστορία που μπορεί να συμβεί σε κάθε έφηβο και τους γονείς του.

Land | Raphaël Meyer

Switzerland | Short film

A young man finds shelter inside a cornfield.
There, he meets a little girl and her father: the land owner.

Τόπος

Ένας νεαρός άνδρας βρίσκει καταφύγιο σε ένα χωράφι με καλαμπόκια. Εκεί, θα συναντήσει ένα μικρό κοριτσάκι με τον πατέρα του,  τον ιδιοκτήτη της γης.

LIKE A GOOD KID | Arian Vazirdaftari

Iran | Student short film

Sara, a 24-year-old girl, is supposed to babysit Matin, a 6-year-old boy, for the day, while his mother is at work. In the morning Matin tells Sara a story of a fight with his mother from the night before, this leads to a series of events through the day which will change Matin and Sara for the rest of their lives.

Σαν Καλό Παιδί

Η εικοσιτετράχρονη Σάρα προσέχει τον εξάχρονο Ματίν, όσο η μητέρα του είναι στη δουλειά. Το πρωί, ο Ματίν εξομολογείται στη Σάρα ότι την περασμένη νύχτα τσακώθηκε με τη μητέρα του. Μια σειρά από γεγονότα θα διαδραματιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, που θα αλλάξουν τον Ματίν και τη Σάρα μια για πάντα.

Limbo | Ghasideh Golmakani

Iran | Student short film

A former Iraqi sniper, took refuge in Iran and began to tattoo the names of all the soldiers he had killed in the conflicts and wars in Iraq. The last name is tattooed with by a young Iranian, who is asked for a strange favor …

Μεταίχμιο

Ένας Ιρακινός πρώην ελεύθερος σκοπευτής, βρίσκει καταφύγιο στο Ιράν και αρχίζει να κάνει τατουάζ τα ονόματα όλων των στρατιωτών που είχε σκοτώσει στους πολέμους στο Ιράκ. Το τελευταίο όνομα χαράζει ένας νεαρός Ιρανός, όταν ο Ιρακινός του ζητά μια περίεργη χάρη.

Luciana | Enrique Catalán

Mexico | Short film

A detective explores the mind of Luciana, a teenager who has been a victim of rape and accused of murder.

Λουσιάνα

Ένας ντετέκτιβ διερευνά το μυαλό της Λουσιάνα, μιας έφηβης που έχει πέσει θύμα βιασμού και κατηγορείται για φόνο.

May Day | Olivier Magis, Fedrik De Beul

Belgium | Short film

In Thierry's living room, several people have gathered. None of them know each other but they are all there to try and fulfil the same dream. They want to find a job... and quickly. But we're in Brussels, so nothing goes quite as planned.

May Day

Στο σαλόνι του Τιερί έχει συγκεντρωθεί μία ομάδα ανθρώπων. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, βρίσκονται όμως όλοι εκεί στην προσπάθειά τους να εκπληρώσουν το ίδιο όνειρο. Θέλουν να βρουν μια δουλειά και γρήγορα μάλιστα. Αλλά είμαστε στις Βρυξέλλες, οπότε τίποτα δεν συμβαίνει όπως είχε προγραμματιστεί.

N.O.S.U.G.A.R. | Eirini Polydorou

Greece | Student short film

Entitled “N.O. S.U.G.A.R.”, this film is about a New Order
Soundless Undercover Genteel Active Respectable homeless… Greece…
available “for rent”, and/or, about a Solidarity Urgent GREEK / GLOBAL
Arising Revolution (?). A romantic story or an allegory for the
contemporary history of Greece... perhaps for the future too...

Ε.N.Ο.Ι.Κ.Ι.Α.Ζ.Ε.Τ.Α.Ι. 

Επανάσταση Νεόπλουτης Ονειροπόλου Ισχυρής Καρυάτιδας Ισχνής Αλληλέγγυας Ζωντανής Ελεύθερης Τετελεσμένης Άστεγης Ικάριας… Ελλάδας.

Μια ρομαντική ιστορία ή μια αλληγορία για τη σύγχρονη, ίσως και τη μελλοντική ιστορία της χώρας.

Narges's Voice | Hadi Rahbar

Iran | Short film

What a girl should do if she wants to sing a religious song but it is forbidden cause of her sex.

Η Φωνή της Νάργκες

Τι πρέπει να κάνει ένα κορίτσι που θέλει να ψάλλει έναν θρησκευτικό ύμνο, αλλά απαγορεύεται λόγω του φύλου της;

Nobody Dies Here | Simon Panay

France | Documentary

Perma gold mine, Benin. Some dream to find something, others realized there was nothing to be found. Some dig relentlessly hoping to become rich, others died in the process. And a few of them say that here, nobody dies.

Κανείς δεν πεθαίνει εδώ

Χρυσορυχείο Πέρμα, πόλη του Μπενίν. Κάποιοι ονειρεύονται να βρουν κάτι, άλλοι συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει τίποτα. Κάποιοι σκάβουν αδιάκοπα ελπίζοντας να γίνουν πλούσιοι, άλλοι πέθαναν κατά τη διαδικασία. Και μερικοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι εδώ κανείς δεν πεθαίνει.

Perhaps Today... | Nadine Asmar

Lebanon | Short film

Oum Karim, a 60-year-old Beiruti lady, is used to preparing Lahm Bi Ajin (Lebanese ham pie) once per week. It was her son’s favourite..

Ίσως Σήμερα

Η εξηντάχρονη Ουμ Καρίμ από τη Βηρυτό φτιάχνει λάχμε μπε αζίν (λιβανέζικη πίτα με ζαμπόν) μία φορά την εβδόμαδα. Ήταν το αγαπημένο φαγητό του γιού της.

Red Wheat Fields | Asad Bahreini

Iran | Student short film

A father and his child live in a village in which a war is taking place. One day a pilot lands in the village with a paratroop...

Χωράφια με Κόκκινο Σιτάρι

Σε ένα χωριό όπου μαίνεται ο πόλεμος ζει ένας πατέρας με το γιο του. Μια μέρα ένας πιλότος προσγειώνεται στο χωριό με αλεξίπτωτο.

Reflections | Florent Agostini

France | Short film

In a society close to our own, where the poor take an important role in the equilibrium of the community, Leria, a young woman in need is passing a job interview.

Αντικατοπτρισμός

Σε μία κοινωνία παρόμοια με τη δική μας, όπου οι φτωχοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της κοινότητας, η Λεριά, μια άπορη νεαρή γυναίκα, περνάει μία συνέντευξη για θέση εργασίας.

RELICIOUS | Eugenio Villani, Raffaele Palazzo

Italy | Short film

An intellectual dress style man is shopping at the supermarket. After he bought the essential goods, he moves toward the refrigerated section to choose the yogurt to buy. But what a surprise! 

Relicious

Ένας άντρας, με ντύσιμο διανοούμενου, ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ. Αφού αγόρασε τα είδη πρώτης ανάγκης, πάει στον διάδρομο με τα ψυγεία για να διαλέξει γιαούρτι. Αλλά εκεί τον περιμένει μια έκπληξη.

Rita | George Danopoulos

Greece | Documentary

Rita, an old-school prostitute, in Athens, talks about facts and aspects of her life and character. With her soft adorable voice she escorts an acute variety of images while wandering inside the whorehouses showing us the abrasive and strident world of the brothels in Athens.

Ρίτα

Η Ρίτα, μια παλιάς κοπής ιερόδουλη της Αθήνας, μιλάει για τα γεγονότα και τις πτυχές του χαρακτήρα της που καθόρισαν τη ζωή της. Με τη γλυκιά φωνή της μας συνοδεύει σε μία περιπλάνηση μέσα στον τραχύ κόσμο των πορνείων της Αθήνας.

Room 13 | Meysam Oghbaei, Mahdie Toosi

Iran | Student short film

The film circles around two disabled boys in which Sohrab is physically challenged and due to lack of education and training he is unable to talk and move.

Θάλαμος 13

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την καθημερινότητα δύο αγοριών με ειδικές ανάγκες. Ο Σοχράμπ έχει κινητικά προβλήματα και εξαιτίας της έλλειψης ειδικής εκπαίδευσης, αδυνατεί να μιλήσει και να κινηθεί.

Saturn in Leo | Anna Šagadin

Croatia | Student Animation

In outer space, where none of the Earth’s physical laws apply, on each planet lives but one creature. They all suffer from the gravity of free time. Each one of them spends it differently indulging in useless activities and setting artificial goals for itself due to lack of purpose, not knowing they were created merely for one lonely person’s amusement.

Κρόνος στον Λέοντα

Στο διάστημα, όπου δεν ισχύουν οι φυσικοί νόμοι τη Γης, σε κάθε πλανήτη ζει ένα μόνο πλάσμα. Όλα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της βαρύτητας του ελεύθερου χρόνου και  απολαμβάνουν να τον ξοδεύουν σε διάφορες άχρηστες δραστηριότητες. Θέτουν στον εαυτό τους ψεύτικους στόχους, λόγω της παντελούς έλλειψης νοήματος. Δεν γνωρίζουν ότι δημιουργήθηκαν παρά μόνο για τη διασκέδαση ενός μοναχικού ανθρώπου.

Someone | Marco Gadge

Germany | Short fim

Germany, at the end of WWII. The Red Army fight for every inch of ground in the streets of the city. Greta and her family are hiding in a cellar hoping for mercy. Greta’s father, however, intuits for a very good reason that the Soviets will take brutal revenge. The short film “Irgendwer” (“Someone”) shows that a beginning is still possible, always and everywhere. The film is based on a true story.

Κάποιος 

Γερμανία, τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει στην πόλη. Η Γκρέτα και η οικογένειά της κρύβονται σε ένα κελάρι, ελπίζοντας στο έλεος κάποιου. Ο πατέρας της Γκρέτα, ωστόσο, διαισθάνεται πως οι Σοβιετικοί θα πάρουν βίαιη εκδίκηση. Το “Irgendwer”, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δείχνει ότι παντού και πάντα υπάρχει  ελπίδα για μια καινούρια αρχή.

Taiwan! Let's Get Married! | Larry Tung

Taiwan | Documentary

A short documentary about Taiwan's quest to become Asia's first country to legalize same-sex marriage.

Εμπρός Ταϊβάν! Ας παντρευτούμε!

Ένα ντοκιμαντέρ για την προσπάθεια της Ταϊβάν να γίνει η πρώτη χώρα της Ασίας που θα νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.